Δέκα τραπέζια

Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο που έγινε το απόλυτο στέκι των Θεσσαλονικέων, με μενού εγγύηση, δια χειρός Μανώλη Παπουτσάκη. Στα δέκα τραπέζια ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο, σε βαθιά νόστιμες γεύσεις, έχοντας ως όχημα τη σύγχρονη γαστρονομία. Κάθε πιάτο και μια έκπληξη, μια έκρηξη απόλαυσης, μια νέα εμπειρία.

Σημείο Συνάντησης

Τα βραβευμένα Δέκα τραπέζια, ως τρίτο νεοεισερχόμενο εστιατόριο της Ελλάδας, στα βραβεία Restaurant 100 Greece 2020, τα συναντάς στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, με δυνατότητα θέας στη θάλασσα, κέντρο απόκεντρο χάρη στον πεζόδρομο με τη μεγάλη ιστορία. Στρατηγού Καλλάρη 4 η οδός και τα Δέκα τραπέζια μόνο λίγα δεν είναι για να καταφέρουν να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στη γαστριμαργική ιστορία της πόλης.

Σύγχρονο μεζεδοπωλείο με εστιατορικό προφίλ

Η φιλοσοφία του μοιράσματος και της παρέας είναι αυτή που επικρατεί στα δέκα τραπέζια. Μενού που αγγίζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα χωρίς να εγκλωβίζεται όμως σε αυτή, με πιάτα πειραγμένα και συνδυασμένα με τρόπο φαινομενικά αταίριαστο και μη ιδανικό. Κάθε μπουκιά και μια αποκάλυψη, μια ξεχωριστή εμπειρία που σε καλεί να τη ζήσεις και πάλι. Οι διεθνείς επιρροές εμφανείς, τόσο όσο να μη χάσει, το μεζεδοπωλείο που έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα, την ταυτότητα που κουβαλά.

Όλα συνδυασμένα μεταξύ τους αρμονικά, πιάτα μικρά, στη λογική του μεζέ, τόσο μεστά όμως σε γεύση και ουσία. Καλά διαλεγμένες πρώτες ύλες που ξεχυλίζουν ποιότητα, εμπνευσμένα παντρεμένες, ως αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης και της μαγειρικής αντίληψης του σεφ του, Μανώλη Παπουτσάκη. Το μεζεδοπωλείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλά εστιατόρια της πόλης, τα ουκ ολίγα, της πόλης που ξέρει να εκτιμά το καλό φαγητό. Η φιλοσοφία, το προσεκτικό σχεδίασμα και η εντυπωσιακή παρουσίαση των πιάτων, η δημιουργικότητα και η έμπνευση που κουβαλούν, σε συνδυασμό με τις τεχνικές που κρύβουν, μας οδηγούν στη σκέψη ότι τα Δέκα τραπέζια είναι ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο – εστιατόριο υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο χώρος καθαρός, λιτός με ελάχιστη διακόσμηση και απαλούς χρωματισμούς, επιβλητικός χάρη στην απλότητά του. Το προσωπικό φιλόξενο, ζεστό και πάντα πρόθυμο να ικανοποιήσει τους θαμώνες του καταστήματος.

Πιάτα που ξεχωρίζουν για όλους τους καλούς λόγους είναι τα φασολάκια σχάρας με ροδάκινο, καρύδι, τυρομάλαμα, γαρίδες, λαδολέμονο, το μοσχοχτάποδο με καμμένα βλήτα και ταραμά, τα περίφημα ωμά γεμιστά με την καπνιστή σαρδέλα και φυσικά οι τηγανιτές πατάτες με στάκα, αυγοτάραχο, σχοινόπρασο, σύκο και λεμόνι.

Και μη ξεχάσετε να συνδυάσετε τους υπέροχους μεζέδες σας, με κάτι μοναδικό από την κάβα του μεζεδοπωλείου, τσουγκρίζοντας πάντα το ποτήρι, έτσι για το καλό, με την υπόσχεση να ανταμώσετε και πάλι με τους αγαπημένους σας στα Δέκα τραπέζια.

Στοιχεία επικοινωνίας

Δέκα τραπέζια | Στρατηγού Καλλάρη 4, Κέντρο Θεσσαλονίκη, 54622

Τηλ:+30 231 025 10 10 / E-mail: dekatrapezia@gmail.com / Website / Facebook / Instagram

More FoodStories

Facebook

@FoodScriber

Instagram

@foodscriber_com

LinkedIn

Theodoros Pastourmatzis

Twitter

@FoodScriber

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

γλυκάνισος