Ποιος είμαι

Είμαι ο τύπος που γυρνάει τα καταστήματα εστίασης και τους παραγωγούς τροφίμων και δοκιμάζει μονίμως κάτι διαφορετικό ή κάτι διαφορετικά μαγειρεμένο.. Η άποψη μου είναι πως, δεν υπάρχει λογική στη μαγειρική, όπως και στη καθημερινότητα μας..

Ο κάθε άνθρωπος έχει μάθει να τρώει και να γεύεται διαφορετικά τρόφιμα, με διαφορετικές τεχνικές. Και αν προσθέσουμε και το γεγονός πως όλες οι τροφές, χωρίς καμία εξαίρεση, ανεξάρτητα από το τόπο και τις συνθήκες που προέρχονται και δημιουργούνται, έχουν τις δικές τους γεύσεις..

Για αυτό λοιπόν, πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αυστηροί κριτές με κάποιο Σεφ, Μάγειρα, Ψητά, Ζαχαροπλάστη ακόμη και έναν Παραγωγό, αλλά θεωρώ πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη διαφορετικότητα που εκφράζει τον κάθε Δημιουργό ενός πιάτου ή ενός προιόντος που δημιουργήθηκε σε διαφορετικές συνθήκες, που εμείς δεν γνωρίζουμε!

Το Ελληνικό Συγκριτικό Πλεονέκτημα

Η Ελλάδα ως χώρα, έχει 1 και μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα, όσο αφορά το Τρόφιμο σε όλες του τις μορφές. Έχουμε τη Τύχη να ζούμε 4 εποχές το χρόνο, με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε.. Αυτό, αποτελεί μια τεράστια βοήθεια, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές, διαφορετικές και θρεπτικές τροφές, αλλά και α᾽ύλες,  όλο το χρόνο.

Σύντομο Ιστορικό

Στο κλάδο της εστίασης, ασχολούμαι με την ανάπτυξη καταστημάτων, την έρευνα αγοράς, τη δημιουργία brand names με business και marketing plans, τη παρουσίαση και διαφήμιση σε ΜΚΔ, καθώς και με την ανάλυση και έρευνα της καταναλωτικής συμπεριφοράς, το στήσιμο μενού σε όλα τα επίπεδα του.

Στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, έχω ασχοληθεί με την υλοποίηση προωθητικών ενεργειών, συντονισμό εξαγωγικών διαδικασιών, παρουσίαση και πώληση προἴόντων. 

Στο τομέα της συμβουλευτικής επιχειρήσεων, είναι η έρευνα Διεθνών αγορών, συμμετοχή σε παγκόσμιες εκθέσεις τροφίμων, υποστήριξη και οργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις προϊόντων, καθώς επίσης και συντονισμός εξαγωγών.

Όλα τα παραπάνω, συντέλεσαν στην Δημιουργία του www.FoodScriber.com.


Στις 13 Ιουνίου του 1997, ο πατέρας μου Φώτης, είπε:

  • Τεο, δεν έχει κατασκήνωση φέτος, θα πας στου Τάκη για δουλειά. (Βιομηχανία Σφολιατοειδών & Συναφών Ειδών).
  • Τι λες «ρε» μπαμπά;;;
  • Δεν θα το συζητήσουμε, τελειώνει εδώ.

Φυσικά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και χωρισμούς εν έτει 2016, σημειώνω πως, ως γιος της λατρεμένης μου μητέρας Σοφίας, θα ήταν άδικο να μην αναφέρω πως, τα έκανα όλα χάλια όταν Δημιουργούσε στη κουζίνα της, καθώς κάθε μέρα, μας ταξίδευε με τις γεύσεις της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ενίοτε στο εξωτερικό..

Συνεχίζω λέγοντας

Λατρεύω να μπαίνω σε κουζίνες, να γνωρίζω Μάγειρες και Μαγείρισσες, Αφεντικά και Συνεργάτες, να αναλύω τις ιδιότητες των παντρειών των υλικών, να ανακαλύπτω καινούργια σκεύη και εργαλεία, να μαγειρεύω, να δοκιμάζω απίθανα υλικά, να αναδεικνύω πρωτότυπα πιάτα, να φωτογραφίζω χώρους και concept ασύλληπτων ιδεών.


Στόχος μου, μέσα από το www.FoodScriber.com, είναι να σας παρουσιάζω Χώρους Εστίασης & Ψυχαγωγίας διαφόρων κατηγοριών και Απίστευτους Μικρούς και Μεγάλους Έλληνες Παραγωγούς Τροφίμων.

Ένα Όνειρο, που με πολύ κόπο, χρόνο και υπομονή, πήρε μορφή.
Όλοι Μαζί.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό προς το τρόφιμο και όλους εσάς
Θοδωρής Παστουρματζής.

More FoodStories

Facebook

@FoodScriber

Instagram

@foodscriber_com

LinkedIn

Theodoros Pastourmatzis

Twitter

@FoodScriber

Start typing and press Enter to search