Η νέα φωλιά

Η πιο γραφική ταβέρνα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας στην Θεσσαλονίκη, σίγουρα γνωστή σε αυτούς που γνωρίζουν τα καλά στέκια της Θεσσαλονίκης. Σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης συνδυάζει την ελληνική παράδοση με ευρωπαϊκές τεχνικές και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει.

Σημείο Συνάντησης

Στην οδό Αριστομένους, εκεί ανάμεσα στην οδό Ολυμπιάδος και Κασσάνδρου συναντάμε την Νέα Φωλιά. Ένα κουτούκι θα λέγαμε που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, ένα παλιό καφενείο με το παλιό μωσαϊκό, τα μαρμάρινα τραπέζια και το jukebox στην γωνία. Σε αυτόν τον χώρο θα δοκιμάσετε σύγχρονη, ελληνική κουζίνα που εντυπωσιάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Εναλλακτικό κουτούκι για καλοφαγάδες

Η Νέα Φωλιά είναι ένα ταβερνάκι για να πάτε με την παρέα σας και να απολαύσετε καλό φαγητό, κρασί σε μια πολύ ζεστή και νοσταλγική ατμόσφαιρα. Εδώ θα δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές με δημιουργικές πινελιές σε υπέροχα στημένα πιάτα και σε ιδιαίτερα χορταστικές μερίδες.

Ο κατάλογος ιδιαίτερα δημιουργικός με διάφορους μεζέδες και χορταστικές προτάσεις και στον μαυροπίνακα θα δείτε πάντα να αποτυπώνονται οι προτάσεις της ημέρας. Ο κατάλογος ανανεώνεται ανάλογα με την εποχή και όλα τα πιάτα μαγειρεύονται με αγάπη και μεράκι.

Δοκιμάστε τις παπαρούνες μαγειρεμένες με ξινό τραχανά, την καπνιστή μελιτζάνα με μους καρότου και την μανιταροτηγανιά σβησμένη με λευκό κρασί με δίκταμο και ντοματίνια. Από τα δυνατά του πιάτα είναι το αρνάκι μπούτι μπρεζέ με ρεβύθια και πάστα κόκκινης πιπεριάς και φυσικά η τέλεια σπαλομπριζόλα με πουρέ μελιτζάνας. Σίγουρα θα θελήσετε να δοκιμάσετε την σιγομαγειρεμένη πανσέτα με μους μπρόκολου και τηγανητές πατάτες καθώς και την κότα μπαλοτίν γεμιστή με σπανάκι, βολάκι Άνδρου και τζελ από μανταρίνι. Και για τους λάτρεις των θαλασσινών προτείνουμε το χταπόδι με κριθαράκι, μυρώνια και ντομάτες. Τα πιάτα σας θα συνοδέψει εξαιρετικό χύμα κρασί, καθ’ όλα βιολογικό.

Η φήμη αυτής της μικρής γαστρονομικής φωλιάς είναι μεγάλη για αυτό μην ξεχάσετε να κλείσετε έγκαιρα τραπέζι.

Στοιχεία επικοινωνίας

Η νέα φωλιά | Αριστομένους 4, Θεσσαλονίκη 546 34

Τηλ: (+30) 231 096 0383 / Facebook

More FoodStories

Facebook

@FoodScriber

Instagram

@foodscriber_com

LinkedIn

Theodoros Pastourmatzis

Twitter

@FoodScriber

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Γκοφρέτα - πρωί & βράδυ στην ακτή