Κεχρής - Παραδοσιακό Ελληνικό κρασί - Καινοτόμος ρετσίνα

Ένα κεχριμπαρένιο «διαμάντι» στο τραπέζι μας

Ο καρπός της γης µετουσιώνεται σε καρπό ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ και το όραµα του οινοποιού αποκτά υπόσταση.

Η Καθαρά Δευτέρα και η 25η Μαρτίου πέρασαν – πλέον, το επόμενο ραντεβού για το τραπέζωμα της γιορτής, με οικογένεια, φίλους και αγαπημένους να ενώνονται μέσα από την ευωχία, είναι το τραπέζι τής Λαμπρής. Ένα τραπέζι με πρωταγωνιστές νοστιμιές όπως το αρνί και το κατσίκι, το κοκορέτσι και οι συκωταριές – εδέσματα ελληνοπρεπή και γαστρονομικά κολοσσιαία, τα οποία όχι απλώς ταυτίστηκαν άρρηκτα με τις μεγαλύτερες γιορτές τού ελληνικού ενιαυτού, αλλά αποτελούν tasteambassadors της ελληνικής κουζίνας εκτός συνόρων. Και μας εκπροσωπούν επάξια.

Ιδανικότερο ταίρι γι’ αυτά τα γαστριμαργικά εορταστικά ανταμώματα από το «Κεχριμπάρι» τού Οινοποιείου «Κεχρής» δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα κρασί που φέτος γιορτάζει τα 24 χρόνια από την πρώτη εμφιάλωσή του (το μοναδικό σ’ αυτήν την κατηγορία τιμής, με περισσότερες από 35 διεθνείς διακρίσεις), από ένα οινοποιείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ρετσίνα από το 1939 (το Οινοποιείο «Κεχρής» έχει πιστωθεί την «επανεφεύρεση» της ρετσίνας ως ενός από τους εκλεκτότερους και χαρακτηριστικότερους ελληνικούς οίνους, βάζοντάς τη δυναμικά και με αξιώσεις στο τραπέζι τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς κοινού των οινόφιλων connaisseurs).

Επιστρέφοντας στα πασχαλιάτικα τραπεζώματα που βρίσκονται μπροστά μας, το «Κεχριμπάρι» συμπληρώνει άψογα τόσο τα κρεατικά (στο τηγάνι, στη σχάρα ή στη σούβλα), που ετοιμάζονται να «πρωταγωνιστήσουν» στο τραπέζι μας τις προσεχείς εβδομάδες, όσο και όλες τις υπόλοιπες, χαρακτηριστικές γεύσεις τής ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας (πιάτα πλούσια σε ελαιόλαδο, λαδερά κατσαρόλας, μαριδάκι, γαύρο και φέτα λαδορίγανη). Κάθε ποτήρι πλημμυρίζει τη μύτη μας με αρώματα από καλοκαιρινά μεσογειακά φρούτα, σε συνδυασμό με ζωηρές νότες μαστίχας, πεύκου και θυμαριού στο φόντο. Αρωματικό, δροσερό και ισορροπημένο, αφήνει στο στόμα γεύση από το επερχόμενο ελληνικό καλοκαίρι.

Σερβιρισμένο στους 10 με 12 βαθμούς, είναι φτιαγμένο από την ποικιλία Ροδίτης, από τα αμπελοτόπια τού Αμυνταίου, της Γουμένισσας και από άλλους επιλεγμένους αμπελώνες τής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα πραγματικά εκλεκτό κρασί, με περιεκτικότητα 11,5% σε αλκοόλ, που έχει παλαιωθεί επί 1-2 χρόνια. Στην υγειά μας!

Στοιχεία επικοινωνίας

Οινοποιείο – Κεχρής | KECHRIS Winery Ολύμπου 33, ΚΑΛΟΧΩΡΙ 570 09 – Θεσσαλονίκη
Τηλ:+306973783896 / E-mail: info@kechri.gr / Website / Facebook / Instagram

More FoodStories

Facebook

@FoodScriber

Instagram

@foodscriber_com

LinkedIn

Theodoros Pastourmatzis

Twitter

@FoodScriber

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

tarantino burgers thessalonikipizza hood